Fursecuri Laura si Bogdi

de alinutza1983 in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 5720 vizualizari

 

Le-am denumit asa pentru ca am preluat reteta de la Laura Sava ( si baietelul ei )...

 

INGREDIENTE

  • 65 g. unt
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g. zahar
  • 40 g. faina
  • 150 g. nuci macinate
  • 150-200 g. ciocolata cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Laura si Bogdi:

 

1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si  se lasa la racorit.

2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat.
3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima.
4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se toarna acest amestec peste albusurile batute.  Se amesteca usor compozitia cu o spatula/lingura, apoi se inglobeaza untul.

 5 .Se incinge cuptorul la 180 grade C. Cu ajutorul unei lingurite ( sau chiar cu o punga taiata la unul din capete) se  formeaza mici gramajoare pe tava tapetata cu hartie de copt:

Se vor coace fursecurile cca. 10 minute; intre timp,  se rupe ciocolata bucatele si se topeste-o la bain-marie sau la microunde( o lasam  putin sa se racoreasca.)

6. Lipim fursecurile, cate doua, cu ciocolata, iar la final, cand sunt toate gata , le decoram cu zahar pudra, caco sau chiar ciocolata topita...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Laura si Bogdi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata