Fursecuri Linzer cu gem de piersici

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Noi 2016 | 3780 vizualizari

 

Margarete...cu aroma minunata de iarna: scortisoara, ghimbir, cuisoare, portocale...un rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina patiserie ( plus o manuta pentru infainat)
  • 1 ou
  • 125 gr migdale crude
  • 225 gr.zahar brun( facut pudra)
  • 230 gr unt
  • 1 lingura de smantana
  • 5 cuisoare
  • 5 bobite de cardamon
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de pudra de ghimbir
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala( BIO neaparat, eu am gasit in Kaufland)
  • 1 praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura sirop de artar
  • gem de piersici( sau la alegere)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de piersici:

Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.

Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt si am framantat aluatul, pana la omogenizare, apoi l-am infainat usor si l-am pus in folie la rece 30 de minute.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua jumatati, o jumatate am pus-o inapoi la rece, in timp ce am intins-o pe cealalta (nu foarte subtire) pe o foaie pergament. 

Am decupat floricelele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura si am pus gemul.

Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade (cuptorul incins in prealabil).

Intre timp am scos din nou cate o bucata de aluat si am intins-o apoi am decupat fursecurile...

Am decorat fursecurile cu zahar pudra vanilat...minunate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]