Margarete...cu aroma minunata de iarna: scortisoara, ghimbir, cuisoare, portocale...un rasfat delicios!
Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.
Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt si am framantat aluatul, pana la omogenizare, apoi l-am infainat usor si l-am pus in folie la rece 30 de minute.
Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua jumatati, o jumatate am pus-o inapoi la rece, in timp ce am intins-o pe cealalta (nu foarte subtire) pe o foaie pergament.
Am decupat floricelele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura si am pus gemul.
Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade (cuptorul incins in prealabil).
Intre timp am scos din nou cate o bucata de aluat si am intins-o apoi am decupat fursecurile...
Am decorat fursecurile cu zahar pudra vanilat...minunate!