Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

de Valclaudia in Dulciuri, 28 Noi 2016 | 3797 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr margarina Rama
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 600 gr faina alba proaspat cernuta

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud (macinat)
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri frisca vegetala

Decor:

  • fluturasi si bombonele din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove.

Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un aluat ferm pe care il dam la rece pentru jumatate de ora.

Preparam umplutura: batem albusurile spuma cu praful de sare si zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam apoi laptele praf, semintele de canepa, si caju macinat, iar la final incorporam grisul.

Scoatem aluatul de la rece. Tapetam tava cu hartie de copt, rupem bucati de marimea unei mingiute de ping-pong pe care le aplatizam pe masa de lucru, adaugam o lingurita de umplutura, apoi tragem capetele aluatului peste umplutura, dand astfel forma fursecurilor.

Dam tava la cuptor pentru 25 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem fursecurile din cuptor, le lasam la racit, apoi le ungem cu glazura (ciocolata amaruie topita la foc mic, in putina frisca vegetala lichida).

Decoram cu fluturasi si bombonele din zahar, lasam peste noapte sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]