Fusilli cu aripioare de pui

de ANCA in Fusilli, 8 Apr 2009 | 17010 vizualizari

 

Asadar, avem aripioare…cum le pregatim RAPID, altfel decat la cuptor sau in mancarurile clasice?..si m-a lovit inspiratia..cu paste!:))..desi cred ca nu e o revelatie pentru multi:)).

 

INGREDIENTE

  • un pachet de aripioare de pui proaspete
  • o cutie Fusilli Barilla 500 g (sunt fan Barilla, nu se lipesc la fiert si au gust de…paste!
  • o cutie de rosii cuburi+1-2 linguri de bulion/pasta de rosii
  • o ceapa mica
  • un ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu aripioare de pui:

Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si acoperim cu capac pret de cateva minute.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete, pasta de rosii si cam 2 cani cu apa. Sa nu scapam din vedere ca pastele vor trage din sos,deci acesta trebuie sa fie din belsug, pentru a nu deveni pastele uscate…Dupa ce da in clocot, adaugam usturoiul pisat, cimbu, sare, piper si condimente ptr. pui, apoi lasam sa fierba 10-15 min. (ei bine, abia in faza asta m-am gandit sa fac poze:) uitati ce culoare frumoasa are sosul aburind, va garantez ca mirosea delicios:))).

Intre timp, punem la fiert apa cu o lingurita de sare, cand clocoteste, adaugam fusilli, pe care le fierbem al dente, conform timpului mentionat pe cutie!

Amestecam pastele cu sosul intr-un bol, le acoperim 10 minute, pentru a trage pastele toate aromele.

Au iesit yaaamiii, a mancat sotul meu 2 portii rapid:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore, cu sos si sunca