Fusilli cu sos ragu

de Dana_Retetegg in Fusilli, 24 Noi 2012 | 6708 vizualizari

 

Ca de obicei, m-am abatut putin de la reteta originala a sosului, insa nu e prea important acest aspect atat timp cat gustul e super yum ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250 g paste fusilli,
  • apa,
  • sare,
  • 2 linguri ulei de masline

Sos Ragu:

  • 350 g carne tocata de porc si vita,
  • 200 ml rosii pasate (sau suc de rosii),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml vin alb,
  • 2-3 linguri ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu sos ragu:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei.  

Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline.  

Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul.  

Am lasat aproximativ 30 de minute la foc mic pana s-a evaporat vinul.  

Rosiile pasate le-am adaugat impreuna cu oregano, busuioc, sare si piper, am amestecat de cateva ori si am mai lasat 15 minute.  

Am pus patrunjelul tocat.  

Pastele scurse bine de apa le-am asezat pe farfurie, iar deasupra am pus sos ragu din abundenta.  

Am pus si frunze verzi de busuioc si am servit cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusilli freschezza