In plin sezon de caise, pregatim o portie delicioasa de galuste cu caise si scortisoara. Acest preparat pare migalos, dar daca respecti cateva indicatii, va merge repede treaba si te vei bucura de niste galuste pufoase si bune.
Pentru aceste Galuste cu caise - Savoare intr-un desert delicios, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: caise, cartofi, faina, unt, zahar, pesmet si scortisoara.
Cum se prepara aceste Galuste cu caise - Savoare intr-un desert delicios:
Fierbe cartofii in coaja, apoi curata-i si paseaza-i cat sunt calzi. Lasa piureul sa se raceasca complet.
Amesteca piureul rece cu oul, un praf de sare, untul si faina.
Framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca este prea moale, mai adauga putina faina, dar nu prea multa. Fiind un aluat lipicios, vei avea tendinta sa pui multa faina, dar nu vor mai iesi pufoase galustele.
Spala caisele, taie-le in jumatate (scoate samburii) si pune cate 1 lingurita de zahar in mijloc. Daca ai caise foarte dulci, nu e nevoie sa mai pus zahar.
Daca vrei un plus de aroma, poti adauga putin zahar vanilat sau scortisoara.
Ia cate o bucata de aluat, aplatizeaz-o in palma, pune o caisa in mijloc si inchide bine galusca.
Modeleaza sub forma de bila.
Pune la fiert o oala mare cu apa si un praf de sare.
Cand apa clocoteste, adauga galustele si fierbe-le la foc mediu pana se ridica la suprafata, apoi inca 2 -3 minute.
Scoate-le cu o spumiera si scurge-le bine.
Intr-o tigaie, topeste untul si adauga pesmetul. Prajeste-l pana devine auriu.
Adauga zaharul si (optional) scortisoara, amestecand bine.
Tavaleste fiecare galusca in pesmetul cald pana este bine acoperita.
Serveste galustele cu pofta, sunt delicioase.
Incearca si varianta de Galuste cu prune, la fel de gustoase sau reteta de Galuste de malai cu capsuni.
Iti recomandam si reteta de Papanasi muntenesti.
1
nu adauga faina prea multa, altfel galustele vor iesi tari.