Galuste cu struguri

de Corinuta in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 7267 vizualizari

 

Din astea ai tot manca.......parca nu te mai saturi:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi, curatati si fierti
  • 3-4 linguri cu gris (cu varf)
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 500 g struguri mari
  • 125 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu struguri:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios. 

Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un bob de strugure, apoi se pun imediat la fiert.

Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot cu o strecuratoare si se lasa la racit pe un platou. 

Intr-o tigaie se pune la prajit pesmetul in ulei pana capata culoarea bruna, apoi se amesteca cu zaharul si se ia de pe foc. Se tavalesc galustele prin pesmet, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

17.09.2010, 13:50

Postavaru,multumescstrugurii se comporta mai bine la fiert decat prunele ptr ca nu se inmoaie asa tare

Corinuta 1

17.09.2010, 14:13

Nadina, doi n-ajung nici pe-o masea!

elena1988 1

08.02.2011, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]