Galuste (gomboti) cu caise

de lilik in Dulciuri, 15 Iun 2011 | 11859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200-250 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • 7-8 linguri pesmet
  • 3-4 linguri zahar
  • cateva caise(depinde cat sunt de mari)
  • scortisoara
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste (gomboti) cu caise:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin zahar si un praf de scortisoara. 

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-un bol punem cartofii,oul,putina sare si faina si amestecam bine,apoi punem compozitia pe masa de lucru infainata si formam un sulutet pe care il impartim in cateva bucati egale.

Punem o oala cu apa si putina sare la fiert si calim pesmetul in unt cateva minute,amestecand continuu sa nu se arda,apoi cand il dam deoparte punem cele 3-4 linguri de zahar.

Luam cate o bucata de aluat si o aplatizam in mana(ne dam mainile cu faina) apoi in mijloc punem o bucata de caisa,inchidem si rotunjim.Procedam asa cu fiecare bucatica de aluat.

Cand apa fierbe punem galustele si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste (gomboti) cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]