Gazpacho mexican

de elucubratiiculinare in Supe, 3 Aug 2012 | 7206 vizualizari

 

Celebrul Gazpacho andaluz (ce-și are originile în Spania) modificat și completat cu mici accente mexicane.

 

INGREDIENTE

  • 4 roșii mari,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 3 linguri pastă de tomate,
  • 1 ceapă mare roșie,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 1 tulpină de țelină,
  • 30 ml oțet alb,
  • 50 ml ulei vegetal,
  • 500 ml apă,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • 1 linguriță busuioc proaspăt tocat,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 linguriță jalapeno -ardei iute tocat,
  • 2 castraveți,
  • 1 avocado.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gazpacho mexican:

Tăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele. Toate se pun într-un blender sau un robot de bucătărie și se pasează. La această pastă adăugăm oțetul alb, uleiul și apa. Amestecăm bine și condimentăm cu sare, busuioc și mărar. Se curăță de coajă castraveții și avocado, se taie cubulețe împreună cu roșia păstrată și se adaugă în supă împreună cu ardeiul iute tocat mărunt.  Se dă la rece pentru minim o oră, după care se poate servi ornată cu busuioc proaspăt și ceapă verde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho mexican" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gazpacho