Gem de caise ( varianta cu sirop)

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Aug 2021 | 3203 vizualizari

 

Este printre preferatele mele in materie de gemuri, e dulce acrisor si'' da bine'' in multe prajituri. Anul asta am facut o alta varianta, intai am facut un sirop si apoi am fiert fructele.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg caise
  • 2 kg zahar
  • 700 ml apa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise ( varianta cu sirop):

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa elim spuma formata. Cand au inceput sa se inmoaie bine fructele, le-am pasat cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, nu le-am facut ca un piure, am lasat si bucatele mai intregi. Am fiert gemul cca 35-40 min, pana a inceput sa capete o consistenta mai densa. Apoi am pus gemul in borcane de 800 g, borcane spalate si sterilizate, am strans bine capacele la borcane, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca .Nimic complicat, doar caldura de afara este de belea, dar arta cere sacrificii....:)))))))))))))))))))))))))))) iar gemul asta chiar merita, e foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise ( varianta cu sirop)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise