Gem de cireşe

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 4381 vizualizari

 

Pentru că am pregatit compot de cireşe,am sacrificat câteva pentru gem.Am folosit pentru acesta doar 2 kg de cireşe,noi nu facem cantitaţi prea mari deoarece pregatim mai multe sortimente de gem şi dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cireşe fără sâmburi
  • 1,200 kg zahar gelifiant
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cireşe:

Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.

Le-am pus  sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.

Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba din nou.

La final am adaugat zeama de lamâie.

Am pus gemul fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat acoperite cu o patura pâna s-au racit.

Mie îmi place foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.\

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cireşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

07.07.2014, 20:26

deosebit

mirela0911 1

08.07.2014, 14:51

ce culoare frumoasa are!

Patricia Iordache 1

10.07.2014, 10:13

N-am preparat niciodata asa ceva. Daca am putin timp, voi incerca si eu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]