Gem de gutui cu trandafiri

de dentistutza in Dulceata / Gem, 14 Sep 2010 | 7226 vizualizari

 

Gutuile contin vitamine, fibre,tanin care le confera gustul usor astringent si multa pectina care gelifica preparatul. De aceea nu se pune o cantitate mare de gutui la gem tocmai pentru a evita o compozitie prea consistenta.
Culoarea gemului este placuta dar gustul mi se pare anost asa ca am decis sa adaug de data asta niste dulceata de trandafiri si sa vad cum iese!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 gutui cojite
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa plata
  • 1 lamaie
  • 3/4 borcan dulceata trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu trandafiri:

Se face un sirop  legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie.

Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari  pana la partea lemnoasa.

Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa  sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie la suprafata siropului).

Se adauga dulceata de trandafiri si se fierb impreuna vreo cinci minute.

 Gemul se pune in borcane sterilizate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

14.09.2010, 23:07

wow!ce amestec

Bunica 1

15.09.2010, 15:05

Gemul de gutui e delicios, dar amestecat cu dulceata de trandafir cred ca a iesit o nebunie ! Dulceata am , asa ca astept sa apara gutuile romanesti

Rahela Velicu 1

21.08.2021, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese