Gem de mere

de Dana_Retetegg in Conserve, 23 Noi 2011 | 24295 vizualizari

 

E un gem fin, aromat si dulce, care merge de minune pe paine cu unt dimineata, pe biscuiti cand avem pofta de ceva dulce sau in diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mere,
  • 2 kg zahar (daca merele sunt mai dulci punem 1.7 kg),
  • 100-150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja si de cotor.

Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul.

Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa.

Se lasa pe foc mic pana cand scade tot lichidul si compozitia devine mai solida.

Mestecam in permanenta sa nu se lipeasca.

Cand suntem multumiti de consistenta gemului, oprim focul.

Punem gemul in borcane curate, inchidem ermetic borcanele si le punem in paturi pana a doua zi.

Le depozitam apoi la loc racoros.

E foarte, foarte bun si parfumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

24.11.2011, 13:27

delicios cu clatite mai ales

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:46

Merci Gabytza

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:47

Lia, nu l-am testat inca dar sunt sigura ca merge de minune la clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei copţi la borcan