Gem de piersici

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Iul 2009 | 21058 vizualizari

 

Un gem bun pentru tartine, clatite si prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. piersici
  • 1 kg. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Se spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul.

Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate cratita si se mesteca in compozitie. Este gata cand scade la jumatate cantitatea pusa la inceput in cratita.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se infasoara intr-un prosop mai gros lasand sa se raceasca pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica 1

31.07.2009, 23:19

3 kg. de piersici+ 1 kg. zahar=1 ,800 kg. gem

Bunica 1

07.09.2009, 23:06

Flory, piersicile se pot da si prin masina de tocat,dar eu prefer sa le pun rupte in doua sau in patru, cand pun pe o tartina sa se vada piersica.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu trandafiri