Gem de piersici

de Ela68 in Dulceata / Gem, 3 Oct 2012 | 7230 vizualizari

 

reteta mea !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 700 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 1 varf lingurita sare de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece si se decojesc foarte bine. A rezultat un castron de fructe curatate de samburi si coaja si taiete bucati mari. Trebuie avut in vedere si cat de dulci sunt, caz in care reducem (nu cu mult) cantitatea de zahar. 

Preparam siropul din zahar, apa, lamaie si sarea de lamaie. Nu se pune multa apa, fiindca fructele isi vor lasa si ele zeama. Lasam sa fiarba pana se leaga siropul.

Adaugam apoi fructele si incepem sa culegem spuma formata. Imi place mult aceasta metoda de a face gemul, mai intai prepararea siropului, pentru ca fructele se fierb destul de repede si raman intregi.

Nu se tine foarte mult, chiar daca amestecul este destul de lichid, nu va faceti probleme, cand se raceste se incheaga.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate la cuptor si se pastreaza in camara pana la iarna. La cine rezista, bineinteles.

Mi-au iesti 4 borcane de 400 grame.

TIPS-URI

1

Nu fac multa cantitate deodata, cu cat e mai putin, cu atat se fierbe mai repede, iar bucatile raman intregi.

2

Gemul sau dulceata de piersici iese mult mai fina daca decojim fructele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (16)

Ina 1

03.10.2012, 21:55

ce bunatate...

adry88 1

04.10.2012, 10:45

delicios de bun

RuxyRux 1

04.10.2012, 19:15

Ce bunatate delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici albe