Gem de piersici, caise si portocale

de Oana in Dulceata / Gem, 13 Iun 2014 | 5577 vizualizari

 

Pentru ca aveam in cosul de fructe cateva piersici, caise si portocale pe care nu le mai voia nimeni...le-am facut un gem care s-a devorat instant :) Maine voi face o cantitate mai mare, a iesit senzational!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise
  • doua portocale
  • 4 piersici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 gr zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici, caise si portocale:

Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de portocala. Am amestecat fructele cu zeama de lamaie si zaharul si am pus gemul la fiert la foc potrivit. Cand a inceput sa fiarba am redus temperatura si am lasat foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul s-a ingrosat am oprit focul. Ar fi trebuit pus fierbinte in borcane, din aceasta cantitate ies doua borcanele mici, insa s-a mancat rapid cu bagheta proaspata si unt, un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici, caise si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]