Ghimbir confiat

de mimmi in Dulciuri, 5 Noi 2011 | 15954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghimbir(1 cana cubulete ghimbir)
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar + cca 50 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghimbir confiat:

Punem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor transparent. Se lasa peste seara in acel sirop la racit. A doua il zi strecuram de sirop si dam cubuletele de ghimbir prin zahar,pe care le lasam 1 zi (eu le-am lasat 2 zile) pe hartie de copt,la uscat. Daca vreti sa scapati de excesul de zahar de pe ghimbir,il puneti intr-un borcan il inchideti si "zguduiti" borcanul,astfel zaharul v-a cadea de pe ghimbir. Punem cubuletele intr-un borcan sau recipient de plastic si il pastram la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]