Daca tot aveam legume in congelator m-am gandit sa mai eliberez congelatorul si sa fac ,totusi ceva de mancare pentru masa de pranz. Ce a iesit a fost ceva bun!Legumele congelate au avut :morcov,mazare,ardei,fasole verde,porumb.Am imbunatatit cu cartof.
Pentru inceput pune soia la hidratat in apa fierbinte.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins.
Ceapa curatata ,spalata o tai julien si o pui in uleiul incins amaestecand ,sa nu se arda.
Cand ceapa a devenit sticloasa pune 50 ml. apa si lasa ceapa la inabusit 5 minute.
Legumele congelate le-ai lasat sa se decongeleze si apoi le adaugi peste ceapa .
Tot acum pune si cartoful curatat de coaja,spalat si taiat cubulete.
Adauga 100 ml. apa si lasa pe foc moale pana se patrunde morcovul si cartoful.
Condimenteaza cu sare,piper si cimbru sau cu ce condimente iti plac.
Cand toate legumele sunt patrunse adauga sucul de rosii si lasa la fiert 10 minute.
patrunjelul spalat si tocat marunt il adaugi peste legume si opresti focul.
Servesti cu muraturi sau o salata agreata de familie.
Pofta buna!
1
mazare,cartofi,fasole verde,soia,porumb,ardei gras,