Ghiveci la cuptor

de lilik in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 7688 vizualizari

 

e usor de facut si perfect pt zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 ardei grasi(unul rosu si unul galben)
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 tulpina de telina
  • cateva rosii moi(5-6)
  • 1 mana de masline negre
  • 1 pahar cu apa
  • sare,piper dupa gust
  • putin oregano si busuioc (daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci la cuptor:

Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele.

Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o tava,presaram condimente,punem apa,acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200°.

Dupa circa 25 de minute controlam si tot atunci punem maslinele si amestecam putin.

Potrivim de sare si piper si dam din nou la cuptor pana e gata(de obicei cand sunt copti cartofii e gata).

Servim ca fel principal sau garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu garnitura de fasole boabe (de post)