Ghiveci pentru iarna

de ianculubita in Conserve, 5 Sep 2011 | 23194 vizualizari

 

Aseara am stat pana tarziu ca sa termin ghiveciul iar acum va dau reteta;nu va dau ingrediente cu cantitati exacte,pentru ca trebuie sa aveti si un vas mare;nici eu nu le-am folosit pe toate,asa ca azi fac tura a doua

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • dovlecei
  • vinete
  • telina
  • rosii
  • pastai
  • bame
  • 1-2 ardei iuti
  • sare
  • vegeta
  • zahar
  • 1crenguta mica de cimbru si rozmarin
  • ardei grasi
  • 2linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci pentru iarna:

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece;

restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi;

eu am folosit tava mare de placinta si am pus 500ml ulei apoi rosii taiate in sferturi(am avut rosii mai mici),morcov,telina,pastaile taiate,am presarat 2linguri vegeta,am pus crengutele de cimbru si rozmarin apoi am continuat pana s-a umplut tava;

deasupra am mai presarat putina sare,zahar,bulionul dizolvat cu apa,am mai pus si putin vin alb,1cana cu apa,deasupra folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 2ore;

am scos folia am amestecat,am gustat si am mai lasat 30min;

dupa ce ghiveciul a fost gata,l-am pus in borcane,bine infiletat capacele si le-am fiert pana cand era cat pe ce sa ma culc si uitam de ele(sa nu faceti asa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adry88 1

05.09.2011, 16:47

ianculubita 1

05.09.2011, 19:53

Onesta draga mea,nu am nici beci nici camara mare dar am invatat de la mama ca sa fac de toate cate putin "ca iarna-i lunga" si tot acest putin,il depozitez in camara intr-un dulap cu 3rafturi cu dimensiunile de 2/1,5m

diaconta 1

05.09.2011, 20:13

ce camara frumoasa o sa aveti la iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu fasole boabe