Ghiveci sârbesc cu pui

de danakarin in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2013 | 11939 vizualizari

 

Acuma ca sunt ardei si roșii din piața, m-a apucat pofta de un Lecso sau ghiveci sârbesc.
Am înlocuit cârnații cu pulpe de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 8 ardei
  • 3 cepe
  • 5 roșii mijlocii
  • 100 g de orez
  • sare piper
  • boia
  • 50 ml de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sârbesc cu pui:

Spălăm și mărunțim ardeii, roșiile, curățam și tăiem ceapa peștișori, spălăm carnea, o zvântăm, tăiem  pulpele de pui in doua bucăți, frecăm bucățile cu sare, piper, boia, le prăjim pe ambele părți in ulei fierbinte.

Le scoatem, si in același ulei călim ceapa tăiată pestisori, când s-a înmuiat bine, adăugăm ardeii, lăsăm vreo 10-minute mestecând din când în când, adăugăm orezul si după ce s-a ingălbenit ușor, o ceașcă mare de apă. Adăugăm roșiile felii, sare, piper, punem pulpele deasupra și dăm totul la cuptor cam 45 de minute, la 160 de grade.

Pulpele trebuie să fie rumenite iar ghiveciul consistent, fără prea multă zeamă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sârbesc cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume si piept de pui