Gnocchi

de Miha in Paste, 1 Feb 2010 | 7248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios.

Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget. Apoi se taie in bucati mici de cca 3 cm.

Cu spatele furculitei apasam pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de melcisori.

Se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se ridica la suprafata.

Se scot cu o spumiera si se servesc cu sosul dorit.

Noi i-am servit simpli, presarati din abundenta cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac la cuptor