Gnocchi parisiene cu sos bechamel

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 4397 vizualizari

 

O reteta mai neobisnuita poate, dar e gustoasa. Daca doriti sa faceti un preparat mai deosebit, puteti incerca si aceasta reteta. Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 500 ml lapte
  • 160 gr faina
  • 4 oua
  • Un sfert lingurita sare

Pentru sos bechamel:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi parisiene cu sos bechamel:

Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga apoi ouale si se amesteca bine. Se pune compozitia in pos. Intru-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe, pinem in ea gnocchi. Se impinge compozitia din pos si se taie cu cutitul, in marimea dorita.

Cand gnocchi se ridica la suprafata se scot cu spumiera si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pregatim apoi sosul bechamel. Punem un vas pe foc, adaugam untul si faina. Se amesteca mereu pana faina isi schimba culoarea, dar foarte putin. Adaugam apoi treptat  laptele. Se sareaza si se pipereaza. Sosul bechamel se toarna peste gnocchi. Deasupra presaram parmezan ras. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos! Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi parisiene cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si sos bechamel