Gogonele in saramura

de Ancutsa in Muraturi, 25 Sep 2017 | 7232 vizualizari

 

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa ne bucuram de ele la iarna :)

 

INGREDIENTE

  • 2.8 kg gogonele
  • 6 litri apa
  • 6 linguri sare
  • Mirodenii:
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • cateva bucati de hrean
  • frunze de telina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in saramura:

 

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.

Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca firbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.

Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.

 

Timp total: maxim 30 min

Portii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg, sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gogonele-in-saramura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveți murați - de vară