Gogosari in sos tomat

de Valclaudia in Conserve, 22 Sep 2014 | 8595 vizualizari

 

reteta preluata de la andresita, careia ii multumesc! >:d

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 gr. pasta de tomate
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe, bobite de mustar, 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.

Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.

Punem toate celelalte ingrediente laolalta intr-o oala, le lasam la foc mic pana dau in clocot.

Trecem pe rand gogosarii in 3-4 transe prin sosul de pe foc, ii lasam cca 3-5 minute in sos  sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-un castron si repetam procedura pana trecem prin sos intreaga cantitate de gogosari.

Scoatem borcanele din cuptor, asezam sub fiecare borcan cate un cutit cu lama lunga, umplem 4 borcane cu gogosati, apoi turnam sosul ramas (tot fierbinte) peste gogosari, capacim borcanele si le impachetam in paturi unde le vom lasa o zi si o noapte pana se racesc complet, dupa care ii depozitam in camara.

Gogosarii pot fi serviti dupa doua zile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]