Gogosari opariti in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 24979 vizualizari

 

Este prima data cand am facut acesta reteta. Vreau sa va spun ca va recomand cu mare drag. Gogosarii sunt crocanti, dulci-acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari curatati
  • 700 ml otet
  • hrean 2 felii/ borcan
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • boabe mustar 2 linguri si piper boabe 1 lingura, 4-5 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari opariti in otet:

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.

Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.

Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand  gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.

Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari opariti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu struguri