Gogosari si conopida la otet pentru iarna

de oO_ acnA _Oo in Muraturi, 20 Oct 2012 | 12472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 11 kg gogosari
  • 3 L otet
  • 2 kg zahar
  • foi de dafin
  • piper negru boabe
  • boabe mustar
  • 1 legatura hrean curatat
  • 2 morcovi maricei taiati rondele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida la otet pentru iarna:

Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata).

Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc  sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste gogosarii din lighean si lasam 24 de ore. 

A doua zi luam borcanele (4250g) le spalam , le bagam la cuptor la uscat si adaugam 3 frunze de dafin, piper boabe, boabe de mustar, morcov, hrean in fiecare borcan . Aranjam cu grija gogosarii si turnam zeama din lighean in borcane.

Cu zeama ramasa  eu am pus si cateva borcane cu conopida. La conopida am adaugat rondele de ceapa, morcov, usturoi, dafin , piper si boabe de mustar . 


TIPS-URI

1

adaugam si privirea galesa a unui catel mititel :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida la otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]