Gogosi

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 3016 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 120 gr de unt
  • 40 gr de drojdie
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita de rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 galbenusuri de ou
  • 350 ml de lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa creasca 20 de minute la cald. Se intinde aluatul in foaie de 2 cm grosime si se taie rondele, cu un pahar cu marginea subtire, trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el. Se mai lasa rondelele taiate sa mai creasca inca 20 de minute, aluatul care se aduna dintre rondele, se intinde din nou si se taie la fel. Se pot umple si cu gem la fel cum am facut si eu.  Cand sunt crescute se coc in 1 litru de untdelemn. Cand sunt ridicate la suprafata untdelemnului, inseamna ca sunt coapte si se scot intr-un castron. Sunt foarte delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele