Gogosi

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 2629 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 120 gr de unt
  • 40 gr de drojdie
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita de rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 galbenusuri de ou
  • 350 ml de lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa creasca 20 de minute la cald. Se intinde aluatul in foaie de 2 cm grosime si se taie rondele, cu un pahar cu marginea subtire, trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el. Se mai lasa rondelele taiate sa mai creasca inca 20 de minute, aluatul care se aduna dintre rondele, se intinde din nou si se taie la fel. Se pot umple si cu gem la fel cum am facut si eu.  Cand sunt crescute se coc in 1 litru de untdelemn. Cand sunt ridicate la suprafata untdelemnului, inseamna ca sunt coapte si se scot intr-un castron. Sunt foarte delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfanj (Gogosi marocane)