Gogosi a la bunica

de alinapaven in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 4095 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Sunt cele mai bune gogosi, pentru ca sunt facute cu mainile bunicutei mele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa de izvor
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • ulei
  • zahar vanilinat
  • lamaie
  • gem de prune
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la bunica:

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa dospeasca. Dupa ce a stat tot acest timp, se ia aluatul si incepe sa se framante bine, bine, de mainile bunicutei si se mai lasa cam jumatate de ora -45 minute sa creasca. La framantare, se poate adauga un strop de ulei sa se poata framanta mai bine. Bunica il punea pe soba, ca sa creasca mai repede si mai frumos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bila suficienta si se intinde cu sucitorul pe praf de faina. Cu paharul, bunicuta face cite o gogoasa. Pana se incinge uleiul pe soba , gogosile mai au timp sa creasca pe masa, la caldura. Se pot face si cu dulceata, pentru cine doreste. Sunt bune si gustoase. Se pun la prajit in uleiul incins. Se scot si se servesc cu zahar si un pahar de lapte!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Bunica lasa aluatul la dospit pe soba ( in coltul sobei), ca sa se faca mai repede si mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure