Gogosi inimioara

de Adrian2016 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 3265 vizualizari

 

Cand e vorba de gogosi nimic nu ne sta in cale. Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 200 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi inimioara:

       Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful de sare, ouale batute, maiaua si restul de lapte si framantam bine un aluat omogen.

       Se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, intindem o foaie si taiem cu forma. Intr-o tigaie adanca, incingem uleiul, dupa care reducem flacara si prajim gogosile. Le intoarcem pe rand cand s-au ridicat la suprafata si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a scapa de uleiul ramas pe ele. Le pudram cu zahar vanilat si le servim.

TIPS-URI

1

daca prajim gogosile la flacara mare, riscam sa le ardem.

2

foaia de aluat trebuie sa aiba 1-2 cm grosime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi inimioara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

27.01.2017, 04:18

Inimioară, Inimioară....tu mă faci ca să mă doară.... !!! Succes, Adi!

oanapl 1

27.01.2017, 14:01

Ce frumusele sunt!

Adrian2016 1

28.01.2017, 11:49

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata