Gogosi inimioara

de Adrian2016 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 3323 vizualizari

 

Cand e vorba de gogosi nimic nu ne sta in cale. Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 200 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi inimioara:

       Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful de sare, ouale batute, maiaua si restul de lapte si framantam bine un aluat omogen.

       Se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, intindem o foaie si taiem cu forma. Intr-o tigaie adanca, incingem uleiul, dupa care reducem flacara si prajim gogosile. Le intoarcem pe rand cand s-au ridicat la suprafata si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a scapa de uleiul ramas pe ele. Le pudram cu zahar vanilat si le servim.

TIPS-URI

1

daca prajim gogosile la flacara mare, riscam sa le ardem.

2

foaia de aluat trebuie sa aiba 1-2 cm grosime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu Finetti