Gogosi pufoase

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 7124 vizualizari

 

reteta preluata de la Andreea! Multumesc, fata draga... >:d< Super pufoase gogosile astea! ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 gr. unt topit
  • 25 gr. drojdie
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 70 gr. zahar tos
  • 220 ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • in plus: cca 300-400 ml ulei pentru prajit si cca 50 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat.

Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa ce aluatul este dospit il intindem pe masa de lucru infainata, decupam gogosile ajutandu-ne de un cerc din plastic de diametrul dorit sau de un pahar.

Asezam discurile obtinute pe un servet de bucatarie curat si le mai lasam la dospit alte 20 minute.

Incingem uleiul intr-o cratita, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces, avem grija sa nu le suprapunem unele peste altele cat sunt fierbinti sa se turtesc.

Dupa ce s-au mai racorit le pudram cu zahar farin si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfenj (gogosi marocane)