Gogosi umplute cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 21754 vizualizari

 

Ieri aveam chef sa prajituresc, asa ca am tot cautat ceva idei pe net, am vazut gogosile mihaelei zaharia http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html si m-a starnit o pofta nebuna, cu toate ca nu am facut niciodata gogosi si pentru mine pareau prea complicate m-am incumetat si au iesit bune, iar cel mai important este ca a papat si andu, care de la o vreme a devenit tare fitos :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu nutella:

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.

Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care il lasam la crescut cca 2 ore la caldura.

Dupa ce s-au scurs cele 2 ore si aluatul a crescut, il impartim in 2 parti egale, pe care le vom intinde in 2 foi mai grosute. Apoi cu un pahar intors cu gura in jos vom decupa pana se termina foia, eu am decupat si niste ursuleti pentru pitic care a fost tare incantat :)....

Asadar dupa ce am decupat gogosile, le mai lasam 10 min la crescut, dupa care le punem la prajit in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbii surpulusul de ulei.

Cu grija, fara sa ne frigem le crestam putin si cu o lingurita le umplem cu nutella, dupa care le dam prin zahar pudra.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]