Gratin cu cartofi si sparanghel

de Oana in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2010 | 8516 vizualizari

 

O cina deosebita, o mancare rafinata si usoara!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • o legatura de sparanghel
  • cateva felii de bacon
  • 200 g smantana grasa
  • un ou
  • 4-5 linguri cu branza sfaramata
  • cascaval ras
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu cartofi si sparanghel:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase

Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala cu apa si sare. Se scoate apoi cu o spumiera si se lasa la scurs.

Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza un strat de cartofi, se presara cu branza sfaramata, apoi se pun restul de cartofi si restul de branza. Oul se bate bine si se amesteca cu smantana si se toarna uniform peste cartofi. Cate trei fire de sparanghel se infasoara in bacon si se aseaza deasupra cartofilor. Se presara cu cascaval ras si se pune vasul de iena in cuptorul incalzit. Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu branza proaspata si marar