Griskoch

de cristina1985 in Prajituri, 31 Ian 2015 | 5355 vizualizari

 

Este un fel de chec si se poate consuma si fara sirop (cui ii place mai uscat)

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 100 g gris
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • ulei (pentru uns tava)
  • Sirop:
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griskoch:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul.

Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.

Separat se face siropul din lapte cu zahar, si zahar vanilinat. Se pune pe aragaz pana fierbe.La sfarsit se adauga coaja de lamaie.

Cand blatul/checul este gata (fierbinte) se toarna siropul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Griskoch" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dantes 1

01.02.2015, 11:45

Interesant!

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 15:55

suna tare bine

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste de aur (Arany galuska)