"Meniu copii"
Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.
Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
O jumatate din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.
Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
In forma de guguluf se pune compozitia cu cacao si se presara visine.
Se toarna compozitia alba si se presara visinele.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.
Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....
Eu am presarat putin zahar pudra.
Se taie si se serveste!
Pofta Buna!