Guguluf cu lamaie

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 8297 vizualizari

 

Pufos si aromat, cu gust intens de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g unt moale
  • 50 g amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • Sirop:
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Se incinge cuptorul si se lasa focul la minim. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se rade coaja si se stoarce zeama.

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie. Amidonul se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna in ploaie peste amestecul de oua. Se toarna compozitia in forma si se baga la cuptor, pe gratarul din mijloc, la foc mic, aproximativ 40 de minute am tinut eu. Se face testul scobitorii.

Se scoate tava, se lasa 10 minute si apoi se rastoarna guguluful pe un platou. Se amesteca zeama de lamaie cu zaharul pudra si se insiropeza bine, apoi se lasa la racit si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra