Gugulufi mici pitici

de Sabina in Prajituri, 13 Mai 2009 | 8509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 grame zahar
  • 3 linguri de miere
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 500 grame faina
  • 200 grame unt
  • stafide
  • fulgi de cioco
  • esenta de rom
  • migdale tocate
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugulufi mici pitici:

Topim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar, untul topit, esenta de rom, mierea, migdalele tocate, stafidele, fulgii de cioco si sarea. Framantam un aluat si lasam la dospit vreme de o ora. Pregatim forma de gugulufi mici (eu folosesc una de silicon) ungandu-le cu ulei si dam drumul la cuptor.

Dupa ce aluatul a cresut, umplem formele de gugulufi si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora. Ei vor creste si vor depasi forma. Sunt pufosi si gustosi. Ideali pentru micul dejun, serviti cu gem de afine. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugulufi mici pitici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca