Halva din gris(irmik helvasi)

de Hutzanca in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 13558 vizualizari

 

Se face foarte usor si este un desert delicios,dupa parerea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 250-300 g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin pt garnisit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris(irmik helvasi):

Laptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia de pe foc si se pune in acest amestec,laptele cu zaharul fierte inainte.Se amesteca cu telul cu grija,sa nu faca cocoloase.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa mai fiarba aproximativ 5 min,timp in care se amesteca incontinuu.4 forme se clatesc cu apa rece si se umplu cu compozitia,se netezesc si se pun la frigider cel putin 2 ore.Boabele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime.Se pun pe urma peste portiile de halva care se scot din forme si se aseaza invers,astfel ca modelul formei sa fie deasupra.Se mai orneaza cu scortisoara si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris(irmik helvasi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]