Hamburger - 5 bucati

de nico15 in Vita, 22 Iun 2014 | 4500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne vita
  • 150 g de bacon
  • 5 chifle
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 30 ml de ketchup
  • 20 g de mustar
  • 20 ml sos Worchestershire
  • Cateva picaturi de Tabasco
  • Sare cu gust de afumatura, piper
  • 5 felii de cascaval subtiri/sau branza topita Cheddar
  • Ceapa
  • Castraveti acri
  • O rosie
  • Salata,
  • ulei
  • Sos:
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g de bacon
  • 100 ml de ketchup dulce
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de otet de mere
  • Sos Worchestershire
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger - 5 bucati:

Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va ingrosa aproape de final adaugam o lingura de otet. Gustam, saram si piperam.

Pt. Hamburger: taiem baconul in cubulete mici, ceapa fin si le vom sota in tigaie in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam paprica afumata.

Luam de pe foc si adaugam aceasta compozitie peste carne. Urmeaza ingredientele lichide:  ketch-up, sos Worcestershire, Tabasco si mustarul. Amestecam bine saram si piperam. Trecem la formarea hamburgerilor.

Luam o tigaie antiaderenta si punem putin ulei in ea, lasam sa se-ncinga si trecem la prajirea acestora aproximativ 4 minute pe fiecare parte din cand in cand punem ulei din tigaie peste hamburger acesta va devenii mai suculent,  cand este aproape gata, cu 30 de secunde inainte se pune pe hamburger o felie de cascaval, iar acesta se va topi si ii va spori savoarea preparatului.

Dupa ce sunt gata se scot si se lasa pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime. Chiflele le taiem pe jumatate si le punem pe grill-ul incins  pentru cateva secunde. Trecem la asamblarea hanburgerului, pe chifla pe partea de jos punem sos dar nu in exces sa curga, punem salata, inele de ceapa, hamburgerul, sos, rondele de castravele acru, ceapa inele, o felie de rosie iar la final pe capac(pe interior) il ungem si pe acesta cu putin sos.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger - 5 bucati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa