Hummus

de cristina1985 in Mancaruri de post, 8 Iun 2019 | 4465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Hummus:
  • 250 g naut uscat
  • 2 lg tahini (pasta de susan)
  • 5 lg ulei masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie mica
  • 1 lg-ta sare
  • Ornat:
  • boia dulce
  • ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Nautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala  cu apa si se fierbe 2 ore (de cand incepe sa fiarba),la foc mic,cu capac, adaugad apa cand este cazul.

Se scurge din nou (pastrati zeama), se lasa la racit, apoi se pune in robotul de bucatarie impreuna cu celelalte ingrediente si o parte din apa in care a fiert nautul. Eu am repetat de doua ori procedeul, pentru ca nu mi-a incaput tot. In acest caz puneti jumatate din ingrediente, apa de la naut si mixati. La toata cantitatea am folosit cam 5 polonice de apa in care a fiert nautul. Puneti zeama treptat, cat considerati. Cine doreste un hummus mai fin, poate sa-l treaca printr-o sita.

L-am ornat cu boia dulce si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu leurda