Iahnie de fasole

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 4526 vizualizari

 

Daca am facut ciorba musai, sa fac si-o iahnie,sa fie treaba,treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe-cu bob mic si rotund
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 3 cepe mari
  • 300 g pasta tomate
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf de sare si lasam la calit cca 20 min.Apoi adaugam pasta de bulion,mai lasam sa fiarba la foc mic cca 10 min si dupa adaugam fasolea fiarta si apa cat sa acopere fasolea,sa depaseasca de 2 degete.Lasam sa fiarba la foc domol aproximativ 20 min,potrivim de sare si piper si adaugam si 1-2 frunze de dafin.Frunzele nu le tinem mult,tind sa amarasca mancarea,2-3 min si apoi le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca