Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 30 Noi 2018 | 6196 vizualizari

 

Mie imi place fasolea uscata foarte mult, asa ca nu putea sa treaca centenarul asta fara sa fac o fasole gustoasa la vas de lut. Reteta romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • 550 g fasole boabe uscata ( boabe mai mici)
  • 250 g ceapa ( am ales sa o cantaresc pentru ca anul asta ceapa nu a crescut mult, a fost mica )
  • 100 g praz
  • 200 g morcov ras
  • 2 ardei rosii taiat cubulete
  • 400 ml suc de rosii ( mai gros)
  • 500 g scarita afumata
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut:

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori.

Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe razatoarea mare.

In tigaia wok punem ulei lasam sa se incinga si adaugam legumele, presaram putina sare si calim cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii, omogenizam si mai lasam cca 5 min.

Vasul de lut trebuie sa stea cu apa rece cca 30 min inainte sa punem in el ingredientele si sa-l bagam la cuptorul neincalzit. Asezam in vas amestecul din tigaie, scarita taiata bucati, fasolea fiarta si o parte din zeama in care a fiert fasolea. Punem capacul la oala, o bagam la cuptor si dam drumul la foc, cu flacara foarte mica.

Vom gati la foc mic cca. 3 ore.

Sa aveti pofta, eu sigur o sa am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane