Mie imi place fasolea uscata foarte mult, asa ca nu putea sa treaca centenarul asta fara sa fac o fasole gustoasa la vas de lut. Reteta romaneasca.
Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori.
Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe razatoarea mare.
In tigaia wok punem ulei lasam sa se incinga si adaugam legumele, presaram putina sare si calim cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii, omogenizam si mai lasam cca 5 min.
Vasul de lut trebuie sa stea cu apa rece cca 30 min inainte sa punem in el ingredientele si sa-l bagam la cuptorul neincalzit. Asezam in vas amestecul din tigaie, scarita taiata bucati, fasolea fiarta si o parte din zeama in care a fiert fasolea. Punem capacul la oala, o bagam la cuptor si dam drumul la foc, cu flacara foarte mica.
Vom gati la foc mic cca. 3 ore.
Sa aveti pofta, eu sigur o sa am!