Iahnie de linte cu afumatura

de novembber in Mancaruri cu carne, 7 Dec 2010 | 13052 vizualizari

 

Cum mi-a ramas o bucata de ciolan afumat fiert de ieri (am papat cu hrean) si mai aveam ceva kaiser in congelator, m-am gandit sa fac o iahnie de linte ca tare imi era pofta de boabe (orice fel :P) cu afumatura. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 250g ciolan afumat (fiert)
  • 250g kaiser
  • 500g linte verde
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata de telina
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • un ardei
  • 2 frunze de dafin
  • o conserva de rosii intregi decojite (400g)
  • cimbru, patrunjel uscat, boia
  • vin rosu, ulei, sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte cu afumatura:

   Lintea se lasa la inmuiat in apa caldutza - eu am lasat-o 4 ore, se scurge si se pune la fiert in apa multa. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se pune iar la fiert cu apa noua (eu am pus zeama in care a fiert ciolanul), cu morcovul, pastarnacul, telina, frunzele de dafin, sare, si un paharel de vin rosu.

   Intre timp afumatura taiata in bucati potrivite se caleste impreuna in 2-3 linguri de ulei cu ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, o lingurita de boia (eu n-am avut) si un ardei taiat marunt. Cand ceapa s-a inmuiat si afumatura are o culoare rumena si frumoasa se stinge cu un pic de vin rosu si se lasa 1-2 min sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile si sosul de rosii. Se desfac rosiile cu lingura, se presara cu verdeturile uscate, sare, piper si se lasa 2-3 min sa se intrepatrunda aromele.

   Cand lintea este fiarta se adauga peste afumatura impreuna cu legumele taiate marunt si se lasa la foc mic 5 min, adaugand un polonic, doua din zeama in care a fiert lintea. Se potriveste de sare si piper, se acopera si se lasa sa se odihneasca.

   Se serveste cu paine proaspata si muraturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (12)

giuliana 1

08.12.2010, 17:54

mihaelar63 1

09.12.2010, 11:13

imi place lintea foarte mult , chiar mai mult decat fasolea .La unguri e nelipsita la masa de Anul nou ,cica aduce prosperitate

elena1988 1

01.03.2011, 09:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]