Iepure cu sos de ceapa si morcov

de Bunica in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2014 | 7794 vizualizari

 

O mancarica pe care as repeta-o cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mare
  • 200 ml. vin
  • 200 g. bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g. masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita Baza Mirodenia ( Fuchs)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu sos de ceapa si morcov:

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza.

Lamaie se spala si se taie in doua.

Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie.

Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica  si foaia de dafin..

Bucatile de carne se pun este ceapa .

Condimentam totul si apoi turam vinul.

Dam tava la cuptorul incins la 150 de grade pentru 30 min.

Dupa 30 de minute scoatem tava,adaugam bulionul subtiat cu 100 ml. apa si dam iar la cuptor.

Cand este frumos rumenit se adauga maslinele,care au fost fierte in prealabil,mai lasam 5 minute si apoi stingem focul .

TIPS-URI

1

Carnea este fiarta cand intra furculita in ea.

2

Se prepare la fos mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de ceapa si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunza de varza acra