Imam Bayildi

de adela1981 in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 7082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata ( nu foarte mare)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras galben (sau verde, rosu )
  • 2 rosii mai mici
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper
  • scortisoara
  • ardei iute (optional )
  • patrunjel verde
  • ulei
  • 150 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi:

Se spala toate legumele si se curata , inafara de vanata. Vanata se taie pe diagonala si se scobeste mijlocul, apoi se sareaza pentru a lasa amareala din ea. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, rosiile la fel. Se spala putin vanata de sare si  se taie o parte din miezul scobit. Calim ceapa in 3 linguri de ulei de masline , apoi adaugam ardeiul taiat. Pe urma adaugam vanata taiata cuburi,  ardeiul iute ( eu am adaugat foarte putin), usturoiul si rosiile taiate. Adaugam o lingurita de zahar, si condimentele, sare, piper, scortisoara si lasam vreo10 minute, la foc mic. Se pregateste un vas termorezistent  asezam vanata si  le umplem. Turnam uleiul de masline si introducem in cuptorul incalzit pentru 30-40 min. Se scoate si se serveste cu patrunjel verde tocat.     

TIPS-URI

1

Este foarte delicios, deasupra se poate rade branza de oi. Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şakşuka