Inele de calamar in aluat de clatite

de Panacris in Fructe de mare, 14 Feb 2012 | 5367 vizualizari

 

Calamar gatit "nesanatos" dar deosebit de gustos, acompaniat de cartofi prajiti si salata de fasole verde cu iaurt si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • inele de calamar proaspete 400 g.
  • oua 2 bucati
  • faina alab de grau 
  • ulei de palmier 300 ml.
  • lapte degresat
  • sare iodata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de calamar in aluat de clatite:

Se pregateste din faina, lapte, oua si un praf de sare un aluat ca pentru clatite, dar un pic mai consistent. Intre timp se incinge uleiul intr/un ceaun. Inelele de calamar se trec prin aluatul obtinut si se pun la prajit in uleiul incins. Se scot inelele dupa ce s/au rumenit pe ambele parti,  se pun pe un servet de hartie absorbant. Calamarul se  serveste fierbinte stropit cu zeama de lamaie sau alaturi de cartofi prajiti si salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de calamar in aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

14.02.2012, 13:49

trebuie sa fie bun

lia maria 1

14.02.2012, 17:22

tare mult imi place calamar-ul a mai ramas ceva si pentru mine

Panacris 1

14.02.2012, 20:26

Mai facem o tura pentru tine Lia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt