Inghetata cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 2 Aug 2009 | 4767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :)

Dupa ce s-a racit bine,adaugam frisca batuta si omogenizam.

Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.Mixam din nou,sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ANCA 1

04.08.2009, 19:45

..ma intreb daca o concureaza p-aia din comert! desi sunt sigura o sa o incercam si noi!

ANCA 1

04.08.2009, 19:46

cu mixer vertical ai facut?

Miha 1

04.08.2009, 23:15

Anca,vara asta nu prea am cumparat inghetata! Folosesc mixerul normal,iar pe cel vertical la spart acele de gheata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec After Eight