Inghetata cu cirese si vanilie

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4142 vizualizari

 

Multumim Gabitza pentru inspiratia delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cirese fara samburi + 2 linguri zahar brun
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si vanilie:

Galbenusurile se bat cu zaharul la bain-marie pana se umfla si se ingroasa putin, apoi se lasa la racit. Frisca lichida se bate bine si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se amesteca ciresele pasate cu blenderul cu 2 linguri de zahar, iar in cealalta jumatate se amesteca esenta de vanilie. Se pune inghetata in forme, eu am folosit paharele de plastic mici si se pune la congelator. Dupa jumatate de ora se infig in inghetata betisoarele (am folosit betisoare de plastic de amestecat cafeaua:)

Se lasa la congelator peste noapte. Se scot apoi paharele cu inghetata, se tin cateva secunde strans in mana si se scoate usor paharelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

David4 1

10.04.2012, 13:21

pot sa inlocuiesc frisca cu laptele ?

David4 1

10.04.2012, 13:23

???
oricum arata bine felicitari

Oana 1

10.04.2012, 14:53

S-ar putea sa iasa prea lichida compozitia, frisca o intareste si iese si mai cremoasa...nu stiu ce sa zic...poti incerca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta