Inghetata de cafea

de Miha in Dulciuri, 5 Iul 2013 | 4690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 240 ml cafea preparata (mai concentrata decat o faceti de obicei)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 3 linguri lapte praf
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata.

Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se pune zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Turnam frisca batuta peste amestecul cu cafea si omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Se da vasul la congelator pentru vreo 2 ore, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Miha 1

06.07.2013, 10:27

Miha 1

06.07.2013, 10:27

Dana, am pus la congelator in forme de silicon

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 23:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cafea