Inghetata de capsuni si vanilie

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 5880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata de CAPSUNI
  • 350 gr capsuni, curatati si taiati in 3-4 parti
  • 85 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 280 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • Inghetata de VANILIE
  • 250 ml lapte
  • 250 gr frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni si vanilie:

Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.Adauga piureul de capsuni si putina zeama de lamaie, dupa gust.

Pentru inghetata de vanilie, pune laptele si frisca lichida la fiert.Dupa ce au fiert adauga esenta de vanilie si amesteca.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Amesteca laptele cu galbenusurile (toarna cate putin lapte in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.

Toarna cele 2 feluri de inghetata in cutii de plastic diferite si pune-le la congelator pentru 4 ore, amestecandu-le din ora in ora.Ia un vas de plastic mai mare si pune in el cate o lingura mare din cele 2 feluri de inghetata, alternand.Amesteca-le putin cu un cutit.Acopera vasul si pune inghetata la congelator pana ce devine solida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe tropicale